
מערכת תיאום תשתיות לאומית נועדה לייצר פלטפורמה לתיאום עבודות תשתיות בין חברות תשתית ורשויות מקומיות, תוך שימוש בתהליכים אחידים ויצירת שפה משותפת בעזרת שימוש בכלים דיגיטליים להעברת מסרים ומסמכים.
המערכת מפותחת בסביבה חדשנית, תחת מתודולוגיית Agile אשר משלבת פיתוח רכיבים כחלק מחוויית ודרישת השוק והמשתמשים.
כיום, המערכת כוללת אלפי משתמשים, עשרות אלפי תיאומים ומהווה חיסכון אדיר למשק.
יוסי מארי
[email protected]
אריאל שרון 3, אור יהודה
0505333977
https://is-il.org.il/
פיתוח תשתיות יעילות הוא הבסיס לצמיחה החברתית והכלכלית של כל מדינה. תשתיות מודרניות מבטיחות מגוון רחב של שירותים ציבוריים ופרטיים לאזרחים.
ההשקעה של ישראל בתשתיות מסתכמת בעשרות מילארדי ש״ח בשנה. ההשקעות הללו מיועדות להקמת רשת חדשה של רכבות קלות ותת-קרקעיות במטרופולין דן, נמלי ים ותעופה, צינורות גז, מים ועוד.
כל פרויקט חדש עובר שלבי תיאום רבים בחברות התשתיות השונות (חשמל, תחבורה, תקשורת וכו'), כדי לוודא שלאף אחת מהן אין תשתית פיזית/מתוכננת באזור העבודה. נוסף על כך, דרושים מספר אישורים ממשלתיים ומשפטיים שמהווים נדבך משמעותי לתהליך התיאום.
בעבר, שיטות תיאום אלו התרחשו באופן ידני, חסר אחידות.
מתוך הצורך, נולד מיזם משותף של משרדי ראש הממשלה, האוצר והתחבורה, ובו הוחלט על יצירת פלטפורמה דיגיטלית שתאפשר ותתכלל את כל תהליכי תיאום התשתיות בארץ במקום אחד.
מערכת תיאום תשתיות הינה מוצר מודרני ומאובטח המאפשר עבודה נגישה ובטוחה.
כיום, לאחר 3 שנים מאז השקת הפרויקט, נוצר מגרש משחקים חדש, המורכב מיזמים, מנהלי פרויקטים, מהנדסים וקבלנים, המתאמים באותה דרך, באותה שפה ובאותו מקום. אלפי משתמשים, עשרות אלפי פרויקטים ותיאומים, הפכה הפלטפורמה לכלי ניהול תהליכים, עבור המשתמשים, החברות, דרגי הניהול השונים ומשרדי הממשלה.
המידע הרב שנוצר, מהווה כלי ניהולי לניתוח הנתונים, הפקת דוחות, קבלת החלטות ומהווה פריצת דרך משמעותית במדינה לגביי תובנות בשוק התשתיות.
פיתוח המוצר מתבצע במתודולוגיית Agile, אשר מאפשרת פיתוח רכיבים על פי תכנון, התאמת המוצר לשינויים וכן על פי דרישת השוק והמשתמשים.
המערכת מהווה פתרון טכנולוגי עבור חברות, כתת מערכת לתהליכים פנים ארגוניים או כממשק נוסף ושקוף לחברות עם מערכת משלהן.
בנוסף, המערכת מפעילה מוקד שירות איכותי וצוות Customer Success לתמיכה הוליסטית הן בצד היזמים והן בצד החברות המאשרות – מה שמאיץ את ההטמעה במשק ומזרז את תהליכי תיאום התשתיות בארץ 😊